Bergen op Zoom

Uitbreiden van terrassen in Bergen op Zoom gedoogd tot voorjaar 2023, daarna met vergunning

Terrassen op het Beursplein in Bergen op Zoom (foto: Rini Kools/Shutterstock)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Horecaondernemers in Bergen op Zoom mogen tot 1 maart 2023 gedoogd hun terrassen uitbreiden. Dat betekent dat zij tot die tijd gebruik mogen blijven maken van de extra ruimte die zij tijdens de covidperiode hebben gekregen. Dat maakten wethouders Letty Demmers en Dominique Hopmans maandag bekend.

In de tussentijd hebben de horecaondernemers de mogelijkheid om een terrasvergunning aan te vragen bij de gemeente, waardoor de vergroting permanent wordt. Aan die vergunning zitten een aantal voorwaarden verbonden, zoals verkeersveiligheid, toegankelijkheid, bereikbaarheid en leefbaarheid.

Ja, mits

De komende periode gaat de gemeente het gesprek aan met horecaondernemers en belangenorganisaties. Iedereen ontvangt daar een uitnodiging voor. Samen kunnen zij dan kijken of ze in aanmerking komen voor een terrassenvergunning. Dat zal niet bij alle horecazaken even snel en makkelijk gaan, vanwege de complexiteit van de locatie.

Wethouder Hopmans geeft aan dat de gemeente de uitbreiding van de terrassen zoveel mogelijk wil ondersteunen. “We gaan daarbij uit van een ‘Ja, mits’, in plaats van een ‘Nee, tenzij’.”