Roosendaal

Uitslaande brand richt grote schade aan in bedrijfspand

Brandweerman haalt spullen uit een brandweerbus terwijl op de achtergrond de vlammen uit het dak van een bedrijfspand slaan

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een uitslaande brand heeft woensdagnacht een bedrijfspand in Roosendaal vernield. Het gaat om een pand aan de Boerkensleen in Roosendaal. Het bedrijf is in mei voor een half jaar gesloten door de burgemeester.

De brandweer kreeg rond 03.20 uur een melding over de brand. Toen ze aankwam op de Boerkensleen sloegen de vlammen al uit de loods. De brandweer is daarom opgeschaald naar code ‘grote brand’, zodat er meer materieel ingezet kon worden. Er zijn onder andere een schuimblusvoertuig en een hoogwerker ingezet.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer heeft het vuur gecontroleerd laten uitbranden. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand ontstaan is, maar de politie gaat uit van brandstichting.

Volgens omstanders zou het bedrijf een tijdje geleden gesloten zijn door de Roosendaalse burgemeester Han van Midden. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dit. “Het pand is op 31 mei gesloten, voor een termijn van een half jaar, omdat er een hennepkwekerij was aangetroffen.”