Bergen op Zoom

Uitverkocht boek De weervissers van Bergen op Zoom opnieuw uitgegeven

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het uitverkochte boek De weervissers van Bergen op Zoom, dat dateert uit 2015, is opnieuw uitgegeven door Stichting Behoud Weervisserij. Er zijn in totaal tweehonderd nieuwe boeken gedrukt. Het gaat niet om een identieke herdruk. Het boek is namelijk geactualiseerd, met een nieuw hoofdstuk over de periode 2016 tot en met 2022.

In het boek komen onderwerpen aan bod als een eeuwenoude vangstmethode, mensen, vis en smaak. Met steun van verschillende (erfgoed)instanties werden er 1500 boeken uitgegeven en verkocht in 2015. De belangstelling was toen groot, en de stichting merkt dat er nog steeds vraag is naar het boek. Daarom is het opnieuw uitgegeven.

Geactualiseerd

“Het boek is een compleet naslagwerk over een uniek ambacht en erfgoed”, verklaart PR-man Rick van Geel. “We vonden het zonde dat dit niet meer voor breed publiek beschikbaar was. Het delen van kennis over de weervisserij is namelijk ook een van de speerpunten van onze stichting.” En omdat het inmiddels al acht jaar geleden is dat het boek is uitgebracht, is de nieuwe versie geactualiseerd.

“Het zou een gemiste kans zijn als we de heruitgave niet zouden actualiseren. Er is de afgelopen acht jaar ook genoeg gebeurd om over te vertellen”, vervolgt Van Geel. Gedateerde informatie is waar mogelijk gecorrigeerd. De herdruk telt bijna driehonderd pagina’s.

Verkoop

De weervissers van Bergen op Zoom is voor 35 euro te koop in de winkel van de weervissers van Dort, gelegen in de Artilleriestraat 63 in Bergen op Zoom. Er zijn in totaal tweehonderd nieuwe boeken gedrukt.