Ossendrecht

Vakantieweek Happynezz gaat vrolijk door ondanks de hitte

Foto: © ZuidWest TV

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Robots bouwen voor in de ruimte, gezellig samen eten, potje bowlen. De deelnemers aan de vakantieweek van stichting Happynezz vermaken zich prima, ook in de hitte.

De Volksabdij in Ossendrecht is elk jaar de uitvalsbasis voor de stichting Happynezz. Ze houden daar een vakantieweek voor 31 jongeren met een beperking en zo’n 40 verzorgers. De hitte mag de pret niet drukken. Er zijn hooguit wat kleine aanpassingen aan het programma. Zo ging de picknick in het park niet door, omdat er te weinig schaduw was. Maar picknicken in een grote, koele loods, bleek een prima vervanging.

Regelmatig een ijsje eten

Ook Frits Plooster, één van de deelnemers aan de vakantieweek, vindt de hitte geen probleem. “Het is best warm, dus we doen ook rustig aan allemaal. En we doen ook ons gemak houden, want als je juist druk gaat doen, dan raak je zelf ook oververhit,” legt hij uit. “En een ijsje eten we ook regelmatig. En we drinken veel water.”

Robin de Robot op ruimtereis

Frits is er voor de eerste keer en dat was best spannend, zo zonder zijn familie. Maar hij heeft een robot gebouwd, Robin de Robot. Alleen nog een strik om en hij is klaar voor z’n ruimtereis. Voor Frits en Robin de Robot komt het helemaal goed met de vakantieweek van Happynezz.