Bergen op Zoom

Opvallend veel valse 50-eurobiljetten in omloop, ook in Bergen op Zoom

© Nationale Beeldbank

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

De politie adviseert om extra alert te zijn als er kleine aankopen betaald worden met bankbiljetten van 50 euro. De oplichters betalen een goedkoop product met een vals biljet van 50 euro om wisselgeld terug te krijgen.

Valse biljetten worden vaak uitgegeven via de ambulante handel, zoals markten, maar ook in supermarkten of bij Marktplaats aankopen. Verder zijn ook donkere plekken zoals de horeca favoriet om vals geld om te wisselen..

Café in Bergen op Zoom de dupe

In de nacht van vrijdag 13 juni op zaterdag 14 juni 2014 werd een Bergse horecaondernemer gedupeerd. Een van de klanten betaalde tot twee keer toe met een vals bankbiljet in een café aan de Grote Markt.

Niet accepteren

De politie adviseert om bankbiljetten niet te accepteren als getwijfeld wordt aan de echtheid. Daarnaast geeft de politie aan alert te zijn als een klant een laag bedrag wil betalen met een 50 euro biljet. Op deze wijze willen criminelen namelijk vals geld omwisselen om daarvoor zo veel mogelijk écht geld terug te krijgen. In alle bankbiljetten zijn echtheidskenmerken verwerkt. Door te kijken, te kantelen en te voelen kunt u de biljetten controleren op deze echtheidskenmerke