Ossendrecht

Van der Beek: alles in het werk om bieb in Ossendrecht te houden

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

Ossendrecht blijft ook in de toekomst, als het aan wethouder Lars van der Beek ligt, een bibliotheekvoorziening behouden. Dat antwoordde hij op vragen van PvdA-raadslid Wendy de Koning-Bogers tijdens de begrotingsbehandeling van donderdag: “Dit is nog geen gelopen race.”

Door: Han Verbeem

De PvdA maakt zich zorgen over de consequenties van bezuinigingen bij de bibliotheek. “Momenteel wordt de sluiting van het servicepunt Ossendrecht onderzocht”, aldus De Koning-Bogers. “De gemeente heeft een plicht om juist vol in te zetten op het behoud van dit servicepunt, gezien de leesbevordering en de aanpak van laaggeletterdheid.”

Getriggerd

Wethouder Van der Beek was, zo sprak hij, ‘getriggerd’ door de opmerking van de PvdA: “U heeft als raad een bezuniging ingevoerd dit jaar en uiteindelijk moet je tegen zo’n bieb dan wel zeggen: u krijgt die bezuiniging aan uw broek. En terrecht dat de bieb dan gaat bekijken hoe zij die bezuiniging waar kunnen maken.”

Geen gelopen race

Het kan inderdaad gebeuren dat het servicepunt in Ossendrecht in de huidige vorm daardoor de deuren moet sluiten, beaamde de wethouder. “Maar ik kan u wel in vertrouwen al zeggen: we zijn met allerlei opties bezig om toch te kijken of we de bieb in Ossendrecht kunnen houden. Dit is nog geen gelopen race.”