Ossendrecht

Van Tilburg Pad moet toegangsweg duurzame wijk in Ossendrecht worden

Maarten Elst Maarten Elst

Woensdagochtend heeft wethouder Hans de Waal in het bijzijn van Rinus van Tilburg het van Tilburg Pad onthuld. De nieuwe weg leidt naar de nog aan te leggen wijk Plan de Noordrand in Ossendrecht. Deze wijk moet volgens de wethouder een volledig duurzame wijk worden. Met het van Tilburg Pad wordt de historische context van de toegangsweg benadrukt.

Het was de voorloper van de grootschalige doe-het-zelf-zaken, familiezaak Van Tilburg aan de Dorpsstraat in Ossendrecht. Na ruim 50 jaar kwam er vorig jaar een einde aan de zaak en daarmee de iconische gevel in het straatbeeld. “We hebben als gemeente het perceel opgekocht om het te slopen. Inmiddels ligt er een weg dat leidt naar de nieuwe wijk Plan de Noordrand”, vertelt wethouder Hans de Waal. “Dit pad kon niet anders van het van Tilburg Pad heten, gezien de historische waarde van deze plek.”

Plan de Noordrand

Achter de Dorpsstraat herrijst in het najaar een duurzame woonwijk. “Het plan is om 24 sociale huurwoningen en 19 kavels waar woningen op komen. Dit varieert van twee-onder-een-kap-woningen tot hele grote villa’s. Een mooie wijk dicht bij het centrum van Ossendrecht.”

Van Tilburg

Rinus van Tilburg, die samen met wethouder De Waal het straatnaambord onthulde, is er stil van nu er een pad naar hem vernoemd is. “Dat is heel bijzonder toch?”, stelt hij. “Het geeft de historische context goed weer”, vult wethouder De Waal aan. “Kinderen kunnen van pa en ma horen wat voor winkel en fabriek hier heeft gezeten.”