Bergen op Zoom

Vanaf 12 juni verbod op vrachtverkeer in centrum Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het centrum van Bergen op Zoom is vanaf 12 juni niet toegankelijk meer voor vrachtverkeer. Vrachtwagens kunnen de bedrijventerreinen bereiken via Randweg Noord en West. Alleen vrachtwagens die winkels en bedrijven bevoorraden kunnen door de binnenstad.

Het vrachtwagenverbod in het centrum komt er niet zomaar. Al jaren klagen bewoners van voornamelijk de Antwerpsestraat, Auvergnestraat, Glymesstraat en Boutershemstraat over overlast van vrachtverkeer.

Verbodsborden

Om de vrachtwagenchauffeurs duidelijk te maken dat zij in de binnenstad niet welkom zijn, plaatst de gemeente waarschuwingsborden op alle invalswegen. Rond het centrum komen duidelijke verbodsborden. Daarnaast komen er flyers te liggen bij alle bedrijven op Theodorushaven, De Poort en Noordland. In verschillende talen wordt op de flyer uitgelegd dat chauffeurs moeten rijden via Randweg Noord en West.

Handhaving

Om het vrachtwagenverbod te handhaven, worden op de Rooseveltlaan regelmatig handhavingsacties gehouden door de politie. Vrachtwagenchauffeurs die de fout in gaan, worden teruggestuurd.

Het gebied in het centrum waar het vrachtwagenverbod van toepassing is © Gemeente Bergen op Zoom