Bergen op Zoom

Vastenavendkunst voor nu en later in de etalage gezet

Foto: Hendrik Boot

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Ook kunstenaars spelen in op het motto van het Krabbegat ‘Wie de leut et, et de toekomst’. Makers Hendrik Boot en Willem Hoedelmans zetten werken in de etalage voor hun expositie ‘Leut Voor Later’, die 24 uur per dag te bezoeken is.

Hendrik Boot is blij met Kunstforum, vertelt hij. Die Bergse organisatie zorgt ervoor dat in lege etalages in de binnenstad werken van lokale en regionale kunstenaars getoond mogen worden. Daarom is het gelukt om in het pand van het voormalige Japanse restaurant aan de Moeregrebstraat 8 zijn schilderijen en de sculpturen van collega Willem te plaatsen. Ze zijn er tot 26 februari te bewonderen.

Mooi verlicht

Officieel wordt de expo zondag 29 januari om 15.00 uur geopend door Prins Wannes III maar wie nieuwsgierig is kan ook daarvoor al gaan kijken. Alles staat er dan al een paar dagen. “Met name ’s avonds is het mooi verlicht”, zegt Hendrik. “Voor de opening plakken we het nog wel even af.” Tot die tijd kunnen liefhebbers zich alvast vergapen aan de kleurrijke sculpturen en sfeervolle schilderijen. Iedereen is van harte welkom om de vernissage op zondagmiddag bij te wonen. “Het is buiten, op straat, plaats genoeg dus.”

Rampspoed

Het pand is een echte A-locatie in de Vastenavendperiode. Meer in het zicht van de dweilen kun je bijna niet zitten. Aandacht zal de expositie niet tekort gaan komen, verwacht Boot. Na de opening, waarbij dweilband Rampspoed voor muzikale omlijsting zorgt, gaan de deuren van het pand op slot en is het werk vanachter glas te bewonderen. Natuurlijk vind je in de etalages wel de nodige info, mocht je geïnteresseerd zijn in het werk. Alles dat er staat en hangt is te koop namelijk.