Bergen op Zoom

Vechtpartij loopt uit de hand in Bergen op Zoom, agent mishandeld

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een vechtpartij in Bergen op Zoom is in de nacht van zaterdag op zondag flink uit de hand gelopen. Een agent, die was opgeroepen, werd ernstig mishandeld.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding binnen van een vechtpartij in de Lievevrouwenstraat waarbij 20 mensen betrokken waren. Toen agenten daar aankwamen, bleken de vechtersbazen zich te hebben verplaatst naar de Steenbergsestraat.

Bewusteloos

Eén jongen bleek knock-out te zijn gegaan tijdens de vechtpartij. Volgens de politie zou hij nog zijn geschopt zijn terwijl hij bewusteloos op straat lag. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat.

Twee andere agenten waren twee verdachten die betrokken waren bij de vechtpartij achterna gerend. Toen de mannen werden gepakt, wilden de agenten hun identiteit controleren. Op dat moment kwam er een derde man bij staan die zich met het werk van de agenten bemoeide. De man wilde niet luisteren naar een bevel om weg te gaan.

Letsel

Toen de agenten de man in de boeien wilden slaan, haalde de verdachte hard uit de agenten. Die kwamen vervolgens op de grond terecht. De verdachte wist één van de agenten tegen zijn schouder aan te trappen. De agent liep hierdoor letsel op en kan voorlopig niet werken.

De verdachte, een 41-jarige man uit Stavenisse, is naar een politiecellencomplex gebracht en zit vast.