Moerdijk

Veel overtredingen geconstateerd tijdens grote verkeerscontrole havengebied Moerdijk

Foto: Politie.nl

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant, politieteams, de Douane, De Dienst Wegverkeer (RDW) en het team autoheffingen van de Belastingdienst hebben donderdag een grote verkeerscontrole uitgevoerd. Dat gebeurde in het havengebied van Moerdijk. Er zijn in totaal 46 voertuigen grondig gecontroleerd.

Er zijn verschillende overtredingen en misstanden geconstateerd tijdens de controle. Bij alle gecontroleerde bestuurders is een alcohol- en drugstest afgenomen. Twee van hen reden onder invloed. Eén bestuurder had meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben. De andere bestuurder reed onder invloed van drugs. Voor beide verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Het bleef niet bij die twee overtredingen, schrijft de politie. Er zijn achttien bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs, rijden met een mobiele telefoon in de hand, gladde banden, uitstekende scherpe delen, niet-gezekerde lading en verschillende technische gebreken bij vrachtwagens. Bij één opleggen van een vrachtwagen zijn zoveel technische gebreken gevonden, dat de oplegger niet meer verder mocht rijden.

Ook team autoheffingen van de Belastingdienst heeft proces-verbalen mogen opleggen. Tien in totaal. Zes daarvan waren voor het ontbreken van een Eurovignet, dat is een certificaat dat verplicht is voor vrachtwagens met een lading van 12 duizend kilo of meer. De andere vier proces-verbalen zijn opgelegd voor het rijden in een voertuig met een buitenlands kenteken, terwijl de eigenaar in Nederland in geschreven staat.