Ossendrecht

Vermist meisje uit Ossendrecht in goede gezondheid teruggevonden

Maarten Elst Maarten Elst

Het 15-jarige meisje uit Ossendrecht is zaterdag, na bijna vier weken vermist te zijn geweest, in goede gezondheid teruggevonden. Dat heeft de politie zaterdagavond gemeld. Vanwege de privacy van de minderjarige tiener doet de politie geen verdere uitspraken.

Op maandag 16 augustus, bijna vier weken geleden, werd bekend dat een 15-jarig meisje uit Ossendrecht spoorloos verdwenen was. Ruim twee weken later, op woensdag 1 september, hield de politie twee mannen uit Zundert aan die mogelijk meer wisten over de verdwijning.

Opsporing verzocht

In de eerste dagen na de verdwijning van het meisje leidde nog geen enkel spoor naar een mogelijke verblijfplaats. Maandag 6 september, drie weken na haar verdwijning, werd er een Vermist Kind Alert uitgestuurd. Volgens de politie heeft dit één tip opgeleverd.

Een dag later zat de verdwijningszaak in het tv-programma Opsporing verzocht. Naar aanleiding van deze uitzending ontving de politie naar eigen zeggen ‘tientallen tips’. Of daar de gouden tip, die leidde tot de vondst van de tiener uit Ossendrecht, bij zat, is niet bekend.

Geen verdere mededelingen

De politie geeft aan geen verdere mededelingen te doen over de vermissingszaak. Wel geeft het aan dat het meisje ‘in goede gezondheid is teruggevonden’. Rechercheurs zullen in het kader van het politieonderzoek in gesprek gaan met de tiener.