Roosendaal

Vernielde Jongerenontmoetingsplek is voorlopig voor een deel hersteld

Tegen een donkere nachtlucht vernielen rood-oranje vlammen het klimrek op de Jongerenontmoetingsplek in Roosendaal

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Enorme rood-oranje vlammen vernielden in november de Jongerenontmoetingsplek, de JOP, in de wijk Kortendijk in Roosendaal. Het was één van de vele gevolgen van de dagenlange vuurwerkrellen in de stad. De gemeente Roosendaal heeft de rommel opgeruimd en de JOP weer een beetje ingericht. Maar ze doet voorlopig niet meer dan alleen het hoognodige. De rest volgt later. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de Roosendaalse Lijst.

De Roosendaalse Lijst vroeg zich af of de gemeente van plan was de JOP weer helemaal op te knappen. Volgens de partij zouden omwonenden het ook fijn vinden als het naastgelegen speelveld meteen worden meegepakt. De gemeente geeft aan dat er al aan de JOP is gewerkt. “Tot op heden zijn de banken opgeruimd en zijn er hufterproef stoelen gemaakt en geplaatst door de gemeente. Alle losliggende onderdelen zijn opgeruimd,” schrijven burgemeester en wethouders aan de Roosendaalse Lijst.

Het jongerenwerk zorgt voor een mooi kleurtje

De jongeren zijn er zelf bij betrokken geweest om de JOP wat vrolijker te maken. “Met het jongerenwerk zijn afspraken gemaakt om de JOP een mooi kleurtje te geven,” aldus de gemeente. Het verfwerk stond gepland voor de tweede week van juli. Daarna gaat de gemeente praten met het jongerenwerk om te kijken wat er verder nog nodig is.

De Roosendaalse Lijst wilde ook weten of de gemeente het bewonersplatform betrekt bij het herstellen van de JOP en het opnieuw inrichten van het naastgelegen speelveld. De gemeente zegt dat ze dat al heeft gedaan. “Naar aanleiding van de onrust in de wijk hebben wethouder Raaijmakers en de burgemeester een wijkwandeling gemaakt. Daar waren het bewonersplatform, omwonenden en jongeren bij aanwezig. Hierbij is ook afgesproken dat de herinrichting van de JOP nader zal worden bekeken.”

Gesprekken over de toekomst van de JOP

Burgemeester en wethouders schrijven dat de JOP het voorlopig moet doen met deze beperkte investering. Maar op langere termijn kan er misschien nog wel wat verbeteren. “Op een later moment zullen we het gesprek aan gaan met het bewonersplatform, jongeren en het jongerenwerk om te bezien hoe verder,” aldus burgemeester en wethouders.