Putte

Vernieuwde Tervoplein in Putte officieel geopend

Redactie Redactie

Het heeft meer dan tien jaar geduurd maar woensdagmorgen was het eindelijk zo ver: het vernieuwde Tervoplein in Putte werd geopend door wethouder Hans de Waal. Het plein is vernoemd naar meneer Terpstra en zijn toenmalig echtgenote mevrouw Vos die zich in de jaren vijftig van de vorige eeuw vestigden in het grensdorpje. Van de inmiddels overleden ondernemer is ook een borstbeeld onthuld op het plein.

 

 

 

 

Ongeveer zestig genodigden waren getuige van de opening die werd verricht door wethouder ruimtelijke ordening Hans de Waal.

Impuls

“Er moet nog een muur bij om het mooi af te werken en er moeten nog wat plantjes worden geplant, maar dan is het wel klaar. De ondernemers en bewoners zijn erg blij met deze impuls”, zegt een tevreden wethouder. Ruim tien jaar geleden kwamen de plannen op tafel om het plein aan te pakken. “Alle neuzen moeten dan wel dezelfde kant op wijzen en dat duurde vrij lang”, legt de Waal uit.

Het plein, de nieuwe winkels en woningen zijn al in gebruik genomen, maar zondag 16 september wordt er door de bewoners nog eens geproost op het nieuwe Tervoplein.