Roosendaal

Versmalde Parklaan is ‘retegevaarlijk voor fietsers’, vindt Jongerenraad Roosendaal

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Fietsende scholieren worden de stoep opgedrukt, langs de Parklaan in Roosendaal. Sinds de straat versmald is, is de verkeerssituatie voor leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum onveilig geworden. “Er is geen uitwijkplek.” De Roosendaalse jongerenraad slaat daarom alarm.

“Omdat het een hele smalle strook is geworden, kunnen auto’s en fietsers niet meer naast elkaar rijden,” legt voorzitter Sebastiaan Waegemaekers uit. “Het levert frustraties op bij automobilisten, die niet voorbij de fietsers kunnen. Vaak gaan ze er wél voorbij, maar dat is gewoon retegevaarlijk! Vanwege het gootje tussen de weg en de hoge zijranden heeft de fietser haast geen plek om uit te wijken.”

Fietsstraat

Leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum, die dagelijks door de lange Parklaan fietsen, kaartten het probleem bij hem aan. Ook de schooldirectie vindt dat de straat, vanwege de wegversmalling, onveilig is geworden. De Jongerenraad zoekt daarom naar veilige oplossingen.

Fietsen door het naastgelegen Burgemeester Coenenpark is voor de leerlingen momenteel geen optie. Dat is namelijk ingericht voor voetgangers. Een fietsstrook in de middenberm biedt volgens Waegemaekers wel uitkomst. “Of richt het in als officiële fietsstraat, zoals iemand op Facebook oppert. Genoeg mogelijkheden om het een stuk verkeersveiliger te maken!”