Bergen op Zoom

Vier jongeren aangehouden voor bedreiging met fake vuurwapens

Stockfoto: Pixabay / Alexas_Fotos

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Fake is niet helemáál het goede woord. Met een BB gun of airsoftgeweer kun je wel degelijk schieten, het is alleen iets minder gevaarlijk. Maar niet minder dreigend, en precies daarom mag je er niet zo maar mee rondlopen. Vier jongeren deden het toch en werden opgepakt.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier jonge verdachten in Bergen op Zoom aangehouden voor bedreiging en het bezitten van op vuurwapens gelijkende voorwerpen. Het gaat om een 16 jarige Bergenaar, een 18-jarige Bergse, een 18-jarige jongen uit Hoogerheide en een 16-jarige Steenbergenaar. De eerste drie werden aangehouden in een auto op de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom, de vierde was zo dom om verhaal te komen halen op het politiebureau en werd toen ook vastgezet.

Naast de fake wapens tevens vuurwerk

Agenten waren afgekomen op een melding van twee inwoners, die aangifte deden van bedreiging door het viertal. De betreffende auto werd doorzocht en daar kwam een BB-gun tevoorschijn, alsmede een 100 stuks knalvuurwerk. De drie inzittenden werden aangehouden en meegenomen. Op het bureau bleek de jongeman uit Hoogerheide ook nog een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in z’n onderbroek te hebben verstopt. Niet lang daarna meldde zich de 16-jarige Steenbergenaar, boos vanwege het feit dat z’n maatjes waren opgepakt. Hij is meteen ook opgesloten, zodat het viertal zondag verhoord kon worden door rechercheurs.