Roosendaal

Viertal aangehouden in Roosendaal wegens openlijke geweldpleging

Maarten Elst Maarten Elst

Woensdagavond 15 juli omstreeks 21.00 uur zijn vier verdachten aangehouden op de Laan van Brabant in Roosendaal wegens openlijke geweldpleging. Het viertal, variërend van 17 tot en met 21 jaar, zou een 31-jarige Roosendaler naar verluidt zonder directe aanleiding in elkaar hebben geslagen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, ook enkele getuigen hadden zich gemeld. Naar aanleiding van het signalement konden de vier daders op de Langdonk in de kraag worden gevat.

Rond 21.00 uur werd een 31-jarige man slachtoffer van openlijke geweldpleging in Roosendaal. Het viertal, bestaande uit drie Roosendalers van 18, 20 en 21 jaar en een 17-jarige Belg, zou zonder directe aanleiding de man hebben mishandeld, zo blijkt uit de aangifte van het slachtoffer. Verschillende getuigen van het incident verklaarden dat er op de man werd ingeslagen en geschopt terwijl hij al op de grond lag.

Zoektocht eindigt in Langdonk

Het viertal vertrok even later in een auto waarvan het signalement is doorgegeven door de getuigen. De vier mannen zijn vervolgens opgespoord en aangehouden op de Langdonk in Roosendaal. De politie onderzoekt waarom de mishandeling heeft plaatsgevonden. De vier verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar worden ze donderdag gehoord door rechercheurs. Het slachtoffer liep licht letsel op als gevolg van de mishandeling.