Bergen op Zoom

Vijf meter hoge kerstboom voor het goede doel in het Markiezenhof

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Vanaf vrijdag 8 december wordt de binnenstad van Bergen op Zoom nóg een stukje gezelliger. Naast het Bergs Winterparadijs dat vrijdag 1 december op de Grote Markt opent, is er in het Markiezenhof ook een hoop gezelligheid te beleven. Een ‘eyecatcher’ is de vijf meter hoge kerstboom. Hier kunnen tegen betaling ballen in gehangen worden met een boodschap eraan voor het goede doel, namelijk voor vroeggeboren kinderen. Het geld gaat naar het Moeder- & Kindercentrum van het Bravis ziekenhuis.

Mirjam de Kort is de initiatiefneemster van ‘Een wensje voor een klein mensje’. Het goede doel wat ze aan het initiatief heeft gekoppeld gaat haar aan het hart. “Mijn eigen dochter, die nu 35 jaar oud is, is met 27 weken geboren. Ik ben toen ontzettend goed opgevangen én ze hebben toen erg goed voor mijn dochter gezorgd.”

Dit zorgde ervoor dat Mirjam altijd al wat terug heeft willen doen. Met behulp van de wensboom hoopt ze veel geld op te halen voor het goede doel. “We hebben zo’n zevenhonderd ballen. Ik hoop dat ze ook allemaal verkocht worden.” De ballen zijn te koop bij Biercafé ‘t Locomotiefke, waar Mirjam werkt, voor vijf euro per stuk. Er kan dan een boodschap in de bal gedaan worden voor een kindje. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat de bal mét de wens erin in de boom komt te hangen.

Hulp

Tijdens Magisch Markiezenhof zullen er een tal aan kerstbomen op de binnenplaats van het stadspaleis staan. Één van de grootste zal de wensboom zijn. “Door verschillende redenen kon Mirjam niet aan een kerstboom komen”, vertelt Jeroen Selsig, hij zit in de organisatie van het Magisch Markiezenhof en helpt Mirjam met het uitrollen van haar plan. Selsig kwam in contact met de initiatiefneemster en uiteindelijk met behulp van het Markiezenhof, die nog een mooie boom over had, kan Mirjam haar droom verwezenlijken.

Magisch Markiezenhof

Het Markiezenhof zal omgetoverd worden in een magisch paradijs. “Nu is het nog helemaal leeg, maar vanaf 8 december staat het hier helemaal vol”, vertelt Mark Meesters van het Markiezenhof. “We kunnen gaan genieten van een heerlijke kerstsfeer. Er zullen lokale producten verkocht worden en je kunt genieten van bandjes en koren.”

Dat de wensboom op het binnenplein van het Markiezenhof komt te staan, maakt Meesters trots. “Wij dragen graag een steentje bij waar we kunnen”, besluit hij.