Roosendaal

Vijftig kinderen strijden om de vlag tijdens de nerfwedstrijd in KaaiDuurzaam

Meidenvoetbateam BSC onder 11 ging de (nerf)strijd aan | Foto: Rolph Adriaansen.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

“Ik wil nog niet naar huis”, is één van de vele reacties die Rolph Adriaansen krijgt op zijn nerfwedstrijd in KaaiDuurzaam. Met zijn onderneming Van PET naar Pret wil hij de Roosendaalse jeugd op een speelse manier bijbrengen wat de potentiële waarde van afval is. Zaterdag deed hij dat door een nerfwedstrijd te organiseren.

Alle materialen en nerfpistolen waar vijftig kinderen (en hun ouders) zaterdag mee door het gebouw van KaaiDuurzaam in Roosendaal stormden zijn gerecycled. “Vooraf heb ik een praatje gehouden over duurzaamheid, daarna begon de wedstrijd.” In totaal deden er zes teams mee, verspreid over drie wedstrijden.

Iedereen is welkom

In de grote ruimte van KaaiDuurzaam lagen verschillende voorwerpen waar de deelnemers een fort van konden bouwen. “Denk aan oude petflessen, containers, delen van afvalbakken. Met deze onderdelen bouwden de deelnemers een fort waarmee ze hun vlag beschermden.” Want daar draaide het spel om: wie het eerst de vlag van de tegenstander te pakken heeft, heeft gewonnen.

Het doel van de nerfwedstrijd was dat iedereen mee kon doen. “Mensen hoefde hier niet voor te betalen, alleen doneren als ze dat wilden en iets konden missen”, vervolgt Rolph. “En bovendien hoefde niemand zich in teams op te geven, ook individuele opgaves waren mogelijk.” De inschrijvingen en nerfpistolen regelde hij samen met Social Klus, Speelgoedbank Happy Roosendaal, Buurtgezinnen Roosendaal en Jeugdontbijt Roosendaal. “Geld mocht deze dag echt geen rol spelen.”

Terugkerend evenement

Rolph blikt terug op een hele geslaagde dag, die hij samen met zijn stagiaire Nick en goede hulp Melissa heeft georganiseerd. “We zouden dit zeker vaker willen organiseren”, zegt Rolph. “We gaan nu eerst evalueren hoe alles is verlopen, wat we eventueel anders willen doen. Maar dit zou best een terugkerend iets op de woensdag- of zaterdagmiddagen kunnen worden!”

Bij interesse voor een nieuwe nerfwedstrijd kan er gemaild worden naar [email protected], of kan er contact opgenomen worden via de socials van Van PET naar Pret.

Lees ook: Rolph maakt een waar doppenwalhalla: ‘Je kunt er bijna hetzelfde mee als LEGO’