Roosendaal

VLP wil af van onverzorgde en onoverzichtelijke entrees van stad en dorpen

VLP vindt dat hoog gras het zicht op kruisingen beperkt (foto: VLP Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP vindt dat de entrees van Roosendaal en de omliggende dorpen een slechte eerste indruk geven aan bezoekers. Volgens de partij zijn veel bermen onverzorgd en zelfs gevaarlijk door hoog gras en brandnetels. Terwijl de vorige gemeenteraad opdracht had gegeven de toegangswegen mooier te maken. De VLP wil weten wat er van die plannen terecht is gekomen.

“De eerste indruk die men krijgt bij het binnenrijden van een plaats is belangrijk en die moet dus goed zijn. Helaas kunnen we constateren dat nog niet alle entrees er mooi en goed onderhouden bijliggen,” moppert de VLP. Twee jaar geleden besloot de gemeenteraad dat de toegangswegen aantrekkelijk moesten zijn en gastvrijheid moesten uitstralen. De VLP vindt dat daar weinig van terecht is gekomen en stelt daarom schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

VLP: gras plots gemaaid na ongelukken

Als voorbeeld noemt de VLP de Molensingel in Wouw. “De meest bereden weg uit dat dorp en waar men Wouw binnenkomt vanuit Roosendaal en vanuit Wouwse Plantage. In de bermen en langs de fietspaden staat het gras/onkruid op sommige plekken letterlijk meer dan een meter hoog. Niet alleen erg onverzorgd maar zelfs ook gevaarlijk voor de zichtbaarheid en zichtlijnen in het verkeer.”

De VLP wil weten of de gemeente van plan is de hoge begroeiing aan te pakken. “In onze gemeente zijn helaas in het verleden al diverse ongelukken gebeurd welke veroorzaakt zouden kunnen zijn door het hoge gras langs de weg. Vaak zien we dan dat na het ongeluk het hoge gras plots gemaaid wordt,” schrijft de partij aan burgemeester en wethouders. De VLP wil dat de gemeente vaker maait op drukke, gevaarlijke plekken.

Brandnetels, weinig kleur en ratten

Maar de partij wil meer dan alleen onderhoud, ze wil ook dat er mooiere beplanting komt. Ze wijst daarom naar het plan Roosendaal Natuurstad. “Er zouden bloeiende bermen en borders ontstaan met veel kleur, vlinders, bijen en insecten. In werkelijkheid zien we vooral lang gras, veel onkruid, brandnetels, weinig kleur en veel ongedierte waaronder ratten,” aldus de VLP. “Onze fractie ontvangt heel veel klachten en een vaak voorkomende reactie is: ‘het ziet er niet uit’.”

Lees ook: Roosendaal verfraait toegangswegen als visitekaartje voor inwoners en bezoekers