Roosendaal

VLP wil mantelzorgers op betere manier bedanken

Foto ter illustratie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP in Roosendaal vindt het eigenaardig dat mantelzorgers hun eigen bedankcadeau moeten ophalen. Het lijkt de partij beter de mantelzorgers op een andere manier te gaan bedanken. Ze stelt daarover vragen aan burgemeester en wethouders.

De gemeente Roosendaal geeft mantelzorgers elk jaar een mantelzorgcompliment. En dat is op zich prima, vindt de VLP. “Een compliment voor de mantelzorgers is een leuke attentie, een manier om te laten zien dat wij aan hen denken en dat wij hun taak als mantelzorger waarderen,” aldus raadslid Arwen van Gestel. Wat hij vreemd vindt, is dat de mantelzorgers de attentie zelf moeten gaan halen bij de Kapel van Wiekendael.

Bij mensen thuis afgeven

Volgens de VLP kunnen mantelzorgers niet altijd zelf op pad om het compliment op te halen. De partij zou het beter vinden als de gemeente Roosendaal het mantelzorgcompliment persoonlijker maakt. Bijvoorbeeld door het bij de mensen persoonlijk af te geven. “Op deze manier ontstaan ook de goede gesprekken en hoor je als gemeente wat er speelt bij de mantelzorgers. Ieder jaar wordt er subsidie verstrekt aan externe partijen om het mantelzorgbeleid uit te voeren, dit zou daar eveneens een prima aanvulling op kunnen zijn,” aldus Van Gestel.

Mantelzorgsteunpunt laten meedenken

De VLP wil weten of burgemeester en wethouders ook vinden dat het bedanken van mantelzorgers beter kan. En of het beter is bij de mensen langs te gaan om te horen wat mantelzorgers nodig hebben. Ook vraagt de partij of het Mantelzorgsteunpunt ingeschakeld kan worden om een beter mantelzorgcompliment te bedenken met meer persoonlijke aandacht.