Bergen op Zoom

Vluchtende tiener ramt tijdens politieachtervolging auto tegen gevel van woning

Drie agenten staan naast een witte auto die zich in de gevel van een hoekwoning heeft geboord.

Foto: 112markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man van 18 uit Halsteren heeft donderdagavond een auto in de gevel geboord van een woning aan de Noordsingel in Bergen op Zoom. Hij was op de vlucht voor de politie. De tiener raakte tijdens zijn vlucht onderweg al een auto en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een gevel. Eén van de bewoners was op dat moment thuis. Zij werd geraakt door een losgeschoten radiator en raakte lichtgewond.

De politie hield donderdagavond samen met andere opsporingsdiensten controles op enkele plaatsen in de regio. Bij Plein 13 in Bergen op Zoom wilden agenten de tiener uit Halsteren controleren, maar die ging er vandoor. Volgens de politie kon een agent nog maar net op tijd wegspringen. De tiener reed daarna met hoge snelheid door Bergen op Zoom. Op het Mineurplein raakte hij nog een andere auto. En op de Noordsingel verloor hij de macht over het stuur.

Bewoner geraakt door losgeschoten radiator

Ergens tussen acht en half negen ramde de tiener de auto tegen de gevel van een hoekwoning. De auto bleef steken in de muur. Maar de klap was hard genoeg om de hele gevel te ontzetten. Ook kwam er een radiator los. De bewoner werd hierdoor geraakt en liep lichte verwondingen op. Zij gaat vandaag naar de huisarts voor controle. De vrouw zag dat de bestuurder van de auto er vandoor ging.

De politie wist de vluchtende tiener in te halen op de Van Overstratenlaan in Bergen op Zoom. Hij is gearresteerd. In de auto lagen een taser en een mes. De wapens en de auto zijn in beslag genomen. De auto was niet gestolen, maar staat ook niet op naam van de man uit Halsteren. Blijkbaar had hij de auto dus geleend.

Drie mensen doen aangifte

Drie mensen hebben aangifte gedaan tegen de verdachte. De agent die bijna werd aangereden doet aangifte van poging tot zware mishandeling. De bewoner van het huis dat hij ramde doet aangifte van vernieling. En ook de eigenaar van de onderweg geraakte auto doet aangifte van vernieling. Het is nog niet duidelijk waarom de tiener op de vlucht sloeg. Hij wordt vrijdag verhoord. En de inspecteur bouw- en woningtoezicht gaat vrijdag kijken of de geramde woning nog veilig is om in te wonen.

Lees ook: Grote controle-actie: drugs, achtervolgingen, botsingen, boetes en drie arrestaties