Bergen op Zoom

Voedselbank Goed Ontmoet houdt jaarlijkse inzamelactie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In West-Brabant wordt deze maand weer de jaarlijkse inzamelactie gehouden voor voedselbanken: ‘Doe een boodschap voor een ander’. In supermarkten wordt gevraagd of mensen wat extra boodschappen willen kopen voor arme gezinnen. In Bergen op Zoom doet voedselbank Goed Ontmoet mee aan de actie.

‘Doe een boodschap voor een ander’ is een jaarlijkse traditie geworden, die steeds vlak voor kerst wordt gehouden. Dit jaar is de inzamelactie van 14 tot en met 24 december. Goed Ontmoet regelt in de regio Bergen op Zoom voedselpakketten voor gezinnen, die moeilijk kunnen rondkomen.

Om deze gezinnen ook fijne feestdagen te kunnen bieden, zamelt Goed Ontmoet extra boodschappen in voor speciale kerstvoedselpakketten. Door de inzamelactie kunnen er dan niet alleen de gewone boodschappen in zitten, maar ook luxere artikelen voor een echt kerstgevoel.

Betrokkenheid en medeleven

In supermarkten worden flyers uitgedeeld, zodat mensen weten welke houdbare boodschappen ze het beste kunnen kopen, maar ze mogen natuurlijk ook zelf iets bedenken dat ze graag geven. “Samen met U proberen wij iets bijzonders van het kerstpakket te maken om hiermee onze betrokkenheid en medeleven te tonen met mensen uit ons midden die het duidelijk minder hebben dan wij”, zegt Jan de Smet, voorzitter van voedselbank Goed Ontmoet.

“Alvast bedankt voor het meedoen met deze Kerstactie. Ieder jaar worden wij blij verrast door de liefdevolle giften die wij mogen ontvangen en de lachende gezichten van onze cliënten bevestigen dat het weer is geslaagd. Dus in december kunt u vrijwilligers van voedselbank Goed Ontmoet tegenkomen in uw supermarkt. We hopen dat onze kerstactie dit jaar wederom een groot succes wordt.”

Voedselbank on Tour

Goed Ontmoet doet ook mee aan de voedselbankactie van Omroep Brabant. De regionale omroep gaat met een mobiele radiostudio de regio in met de ‘Voedselbank on Tour’. Op 12 december zal Omroep Brabant de hele dag uitzenden vanuit winkelcentrum de Zeeland in Bergen op Zoom. En uiteraard zullen ook die dag boodschappen worden ingezameld voor voedselbank Goed Ontmoet.