Roosendaal

Voedselbank Roosendaal krijgt nieuwe ruimtes bij Pius X

Stockfoto: Pixabay (congerdesign)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Er is in het Roosendaalse Pius X gebouw een nieuwe ruimte ingericht voor voedselbank Goed Ontmoet. Die is vanaf woensdag 9 maart in gebruik, nadat wethouder Klaar Koenraad deze officieel heeft geopend. Zo krijgt het ‘Warm Onthaal’ concept nog meer en beter vorm, meldt de gemeente tevreden.

Goed Ontmoet heeft in de regio zes uitgiftepunten en daar is dit er één van. De organisatie zat al in het voormalige schoolgebouw maar heeft nu twee eigen, speciaal daarvoor ingerichte winkelruimtes gekregen. Met zelfs klimaatbeheersing, zodat versproducten beter en veiliger bewaard blijven. Daarmee is de centrale hal vrijgekomen. Hier komt een ontmoetingsruimte waar bezoekers en vrijwilligers van de organisaties in het Pius X gebouw meermaals per week welkom zijn.

Meer aandacht voor klanten

Bij de voedselbank is men blij met de nieuwe plekken. Floormanager Arie Moerman: “De vaste opstelling maakt het werk een stuk gemakkelijker en er kan meer aandacht aan de klanten worden geschonken.” Wel volgt meteen een oproep. De organisatie kan nog winkelschappen, koel- en diepvriesvitrines gebruiken. Liefst natuurlijk kosteloos maar eventueel voor een schappelijk prijsje.

Trots op concept

Ook wethouder Koenraad is enthousiast: “Ik ben enorm blij met deze stap en trots op hoe we het concept ‘Warm onthaal’ steeds meer terug zien in Pius X. Door het openen van de Voedselbank in Pius X helpen we niet alleen de klanten maar ook de vrijwilligers omdat het praktischer ingericht is. Daarnaast wordt het voor de inwoners op deze manier makkelijker gemaakt om elkaar te ontmoeten binnen verschillende initiatieven in Pius X.”

De Voedselbank in Roosendaal is iedere woensdagmiddag van 13.00 -15.00 uur geopend. Die openingstijden worden later mogelijk nog uitgebreid.