Roosendaal

Voetballen in een rolstoel is mogelijk in Roosendaal dankzij de voetbalschieter

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Voetballen in een rolstoel? Dat kan sinds kort in Roosendaal. De Mytylschool en Sportservice Noord-Brabant hebben namelijk acht voetbalschieters, ook wel ‘de Amigo’s’ genoemd. Wethouder Sanneke Vermeulen testte de nieuwe voetbalschieters samen met een groepje kinderen uit.

Kinderen en jongeren uit heel de regio kregen zaterdagochtend de kans om de voetbalschieters te testen. Het was zaterdag namelijk de Uniek Sporten Dag, dat plaatsvond bij sportcomplex Aleco op sportpark Vierhoeven. Tijdens deze sportdag waren verschillende sporten te proberen voor iedereen waarvoor bewegen niet zomaar vanzelfsprekend is. De voetbalschieters waren hier onderdeel van.

Hulpmiddel

Maar wat is zo’n voetbalschieter dan? “Dit hulpmiddel kan aan bijna iedere rolstoel gekoppeld worden”, vertelt Mandy Buijs van Sportservice Noord-Brabant. “Met een speciale afstandsbediening kan je de bal hard of zacht wegschieten.”

Wethouder Sanneke Vermeulen was bij de Uniek Sporten Dag aanwezig, en ze kreeg de kans om ook even een voetbalschieter te testen. “Enorm leuk”, besluit ze naderhand. “Je ziet de kinderen genieten omdat ze met het spel mee kunnen doen. Dat is waar deze dag om draait. Zelf vond ik het best moeilijk. Dan hou ik het toch liever bij judo.”

Koploper

Zo’n inclusieve sportdag is erg belangrijk voor Roosendaal verklaart de wethouder. “Met behulp van de voetbalschieters zijn wij daarin wel koploper. Er zijn er namelijk maar zestien in heel Nederland, waarvan acht in Roosendaal. Daar mogen wij heel trots op zijn.”

Ook Buijs is erg enthousiast over de nieuwe aanwinsten. “Voor nu gaan we kijken hoe het bevalt en hoe er gebruik van gemaakt gaat worden. Als dit een succes gaat zijn dan gaan we ons er zeker hard voor maken om er meer naar Roosendaal te halen.”

Lees ook: Speelplaats van basisschool ‘t Bossche Hart is voor iedereen