Bergen op Zoom

Volledig programma PopMonument 2019 bekend

De Gertrudiskerk is één van de bijzondere locaties tijdens PopMonument

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het programma van festival PopMonument in Bergen op Zoom is compleet. Op 13 en 14 september vinden verspreid over zeventien erfgoedlocaties veertig optredens plaats.

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Popmonument in het Kunsten in de Monumentenweekend. Ook dit jaar verrast het festival op een innovatie wijze met programma en locaties. Dit door de historische plekken en monumenten met bijbehorend verhaald te combineren met een line-up van bekende artiesten en onbekender talent.

Monumenten

Monumentale locaties waar optredens plaatsvinden zijn bijvoorbeeld het Oude Stadhuis, Synagoge, Gertrudiskerk, Theater De Maagd, Markiezenhof en de Gevangenpoort. PopMonument gaat van start met een openingsconcert op vrijdagavond 13 september in Gebouw-T. Op zaterdag 14 september barst het festival pas echt los met in de middag een gratis programma voor kids, de vinylmarkt en expedities. In de avond is er een breed muziekprogramma.

Line-up

Voor het festival werden al grote namen als Novastar, Bazart, Ian Siegal, Magnapop en MEROL bevestigd. Daar zijn nu Mortier, Robin Kester, Nouveau Vélo en Verdampt Live aan toegevoegd. Tijdens PopMonument vormen zij het middelpunt van de belangstelling en kunnen bezoekers in een intieme setting op bijzondere plekken van deze muziek genieten.

Op www.popmonument.nl zijn dagtickets en passe-partouts verkrijgbaar. Op de website is ook een compleet overzicht te vinden van alle optredens, tijden en locaties.