Bergen op Zoom

Volop schaatsplezier op Grote Markt van Bergen op Zoom: ‘Ik kom zeker vaker terug hier’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het ijs van het Bergs Winterparadijs is goed glad, dat is zeker te zien als een van de eerste bezoekers onderuit gaat op de schaatsbaan. Ook dit jaar staat de schaatsbaan weer op de Grote Markt van Bergen op Zoom. Wethouder Letty Demmers-Van der Geest mocht vrijdagmiddag het rode openingslint door tweeën knippen.

“Het is een ongelooflijk mooi geheel geworden. Het lijkt net of je je echt bevindt op een wintersportplaats”, vertelt de wethouder van de gemeente Bergen op Zoom.

Frank Vale is een van de organisatoren van het Bergs Winterparadijs. “Gezelligheid, warmte, artiesten, kinderanimatie én schaatsten”, allemaal dingen die te doen zijn de aankomende periode volgens Vale.

Organiseren is niet nieuw voor Vale. Hij organiseert doorgaans ook de kermis in de stad. “Ik ben nu wat ouder geworden. Door de microfoon blèren is voor mij nu wel voorbij.” Hij stort zich nu dan geheel op het organiseren van evenementen als deze. “Ik vind dit erg leuk om te doen”, besluit hij.

Belangrijk

“Door dit evenement brengen we de sfeer van kerst naar de binnenstad”, vertelt Demmers-Van der Geest. De wethouder hoopt dat het ook wat extra bezoekers naar de binnenstad trekt. “Het is goed voor de horeca en voor de ondernemers, daar gaat het ons ook om.”

Samenwerken

Dit jaar wordt er voor het eerst flink samengewerkt. Dit zorgt dat het evenement onder één naam naar buiten treedt: ‘De Magische Winterweken Bergen op Zoom’. “Het Markiezenhof doet mee, het Gouvernementsplein doet mee én de kerststal komt uiteraard weer terug”, vertelt Demmers-Van der Geest. Dit alles moet zorgen voor een mooi geheel. “Ik gun het de ondernemers van harte”, besluit de wethouder.

Het evenement is te bezoeken tot en met 7 januari 2024.

Lees ook: Vijf meter hoge kerstboom voor het goede doel in het Markiezenhof