Roosendaal

Voor het eerst doorkomst Roparun in Roosendaal: ‘Buitenmenselijke prestatie’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Een langgekoesterde wens van burgemeester Han van Midden gaat in vervulling. De Roparun komt in het Pinksterweekend namelijk door zijn stad. Om de renners, die geld ophalen voor kankerbestrijding, een hart onder de riem te steken, ontvangt hij hen allen persoonlijk.

Met team Politiek Rotterdam nam Van Midden, die een aantal dierbaren verloor aan kanker, ook een aantal keer deel aan de Roparun. Hij weet daardoor wat voor een ‘buitenmenselijke prestatie’ de renners leveren.

“Je bent niet alleen drie dagen van huis. Je leeft niet alleen drie dagen lang in elkaars zweet, modder en af en toe elkaars tranen, maar haalt ook geld op voor een heel belangrijk doel.”

Grote motivator

Pascal van Meer van Team Doelbewust uit Roosendaal vindt het een extra bonus dat de burgemeester hen ontvangt op een podium op de Markt.

De Thor Runners zijn het daarmee eens. “Elk jaar wil je beter, mooier, en groter,” aldus Jelle Ridders. “Geld ophalen voor het goede doel, is de grote motivator. Mensen aan de kant helpen daarbij. Het is een kracht dat de burgemeester zich zo laat zien.”