Roosendaal

Voor wie is de 50e Gouden Bolhoed? IQ Aarmoei-nieke onthult het maandagavond

Foto: IQ Aarmoei-nieke

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse dweilband het IQ Aarmoei-nieke reikt maandag voor de vijftigste keer de Gouden Bolhoed uit. Elk jaar gaat de Gouden Bolhoed naar iemand die veel betekent voor het carnaval in Roosendaal. Omdat het IQ Aarmoei-nieke 50 jaar bestaat, belooft ze een extra feestelijke uitreiking, vol verrassingen en hoogtepunten. Maar wie de Gouden Bolhoed krijgt, blijft tot maandag 13 februari strikt geheim. Wie wordt de opvolger van Ad Vos, winnaar in 2022?

IQ-Aarmoei-nieke voorspelt dat de uitreiking van de Gouden Bolhoed dit jaar extra bijzonder is. Het is niet voor niets een jubileumjaar voor de dweilband. “Een avond vol verrassingen en hoogtepunten,” zo laten de mannen weten. Het thema van de avond is ‘Roosachtig Roosendaal’. Dat verwijst naar het cadeau dat IQ Aarmoei-nieke belooft heeft aan de stad: een rosarium in de Paterstuin.

Sprekers, sketches, gastartiesten en muziek

‘Roosachtig Roosendaal’ is natuurlijk meer dan alleen de uitreiking van de Gouden Bolhoed. “Een avond vol met gekende sprekers en verrassende sketches, gastartiesten en herkenbare muziek van het IQ Aarmoei-nieke zelf ,” aldus de carnavaleske harmonie. Rond de uitreiking van de Gouden Bolhoed hangt nog een mysterieuze mist. “Jaarlijks is het een groot geheim wie die hoed dit jaar het beste past,” beseft IQ Aarmoei-nieke.

Het lukt de harmonie elk jaar opnieuw om de winnaar te verrassen. “In de weken en dagen vooraf aan die bijzondere avond probeert menigeen een lek te vinden in de informatiebarrière om te vernemen wie de uitverkorene zal zijn,” aldus IQ Aarmoei-nieke. “Maar de kaken blijven vooralsnog stevig op elkaar en men zal moeten wachten tot maandagavond 13 februari 2023.”

Gratis toegang tot ‘Roosachtig Roosendaal’

‘Roosachtig Roosendaal’ en de uitreiking van de Gouden Bolhoed zijn gratis te bezoeken. Je bent maandag welkom in de kleine zaal van schouwburg De Kring in Roosendaal. Het feest begint om 20.00 uur. Op de website van IQ Aarmoei-nieke vind je meer informatie.

Lees ook: Pastoor geeft jubilerende IQ Aarmoei-nieke Roosendaalse kunst cadeau