Bergen op Zoom

Voorlezers brengen leesplezier over op basisschool Anton van Duinkerken

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Een glas melk, een goed gevulde broodtrommel, een kleurplaat en een wethouder die een goed boek voorleest. Meer is er woensdagochtend niet nodig, om een klas vol kleuters ademloos te laten luisteren.

Wegens de start van de nationale voorleesdagen vond er woensdagochtend een voorleesontbijt plaats. Onder meer een schoolbestuurder, een voorleeskampioen en een wethouder kwamen de kinderen voorlezen op basisschool Anton van Duinkerken in Bergen op Zoom.

Voorlezen is belangrijker dan mensen soms denken

De groepen één en twee worden voorgelezen door Els Kooymans (plaatsvervangend voorzitter College van Bestuur Lowys Porquin) en door Letty Demmers (wethouder gemeente Bergen op Zoom). “Mijn eigen kinderen hebben hier op school gezeten”, zegt de wethouder. “Ik was hier al dertig jaar niet meer geweest maar het is ontzettend leuk om weer terug te zijn.” Andere reden dat ze vandaag voorleest is om (voor)lezen onder de aandacht te brengen. “Het is belangrijker dan mensen soms denken.”

Leesplezier

Lezen en voorlezen is dan ook dagelijkse kost voor de basisschoolleerlingen, zegt plaatsvervangend directeur Frea Konings. “Ik hoop dat vooral blijft hangen hoe leuk het is om voorgelezen te worden en hoe leuk boeken zijn. We willen het leesplezier bevorderen zodat ze zelf op den duur ook een boek pakken.”

Lees ook: Het nieuwe schoolplein van basisschool Anton van Duinkerken is gi-ga-groen