Bergen op Zoom

Vrachtwagen vol jerrycans ontdekt bij Bergen op Zoom

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Donderdag belde een alerte passant de politie over een verdacht vrachtwagentje bij Groot Molenbeek in Bergen op Zoom. Deze bleek vol jerrycans te zitten. De brandweer is metingen gaan verrichten.

De wagen had geen kentekenplaten meer en was in de boskant geparkeerd. De politie ging erop af en ontdekte dat de transportwagen vol jerrycans was gestouwd. Rond 18.15 uur werd daarom de brandweer ingeschakeld. Die heeft in beschermende kleding de achterzijde van de bestelbus geopend en metingen verricht. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend. Tevens werd de omgeving afgezet, voor verder onderzoek en op veiligheidsredenen.

UPDATE, 20 ausustus, 23.20 uur: De bus bevat waarschijnlijk afval van een amfetaminelab. Er ontsnapte tijdens het onderzoek geregeld damp uit de jerrycans. Dit heeft mede daarom enkele uren geduurd. Een gespecialiseerd bedrijf is ingezet om het afval te ruimen en dat gaat waarschijnlijk tot laat in de nacht door. Hierna wordt de transportbus meegenomen voor sporenonderzoek.