Putte

Vrijetijdsfestival wil Putse jeugd achter spelcomputer vandaan krijgen

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Veel kinderen brengen hun vrije tijd door achter de spelcomputer of televisie. En dat terwijl er genoeg te doen is in het eigen dorp. Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte (SSCEP) organiseert daarom het vrijetijdsfestival.

Op het vrijetijdsfestival kunnen kinderen en hun ouders kennis maken met tientallen lokale organisaties die actief zijn op het gebied van kunst, cultuur, sport en ontspanning. “We willen laten zien wat er zoal te doen is in het dorp op dit gebied en de jeugd in beweging krijgen”, zegt Rita van Gaal, voorzitter van SSCEP over het evenement voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Verenigingen

Het evenement vindt zaterdag plaats in verschillende ruimtes in multifunctioneel centrum De Biezen. “Voor de diverse verenigingen uit het dorp en omstreken is het een mooie gelegenheid om zich te presenteren.” Verenigingen kunnen één of twee tafel inrichten om zich te presenteren. Sportverenigingen krijgen in de grote zaal de kans om kinderen mee te laten doen. Onder meer de tafeltennisvereniging, judo-vereniging, voetbalvereniging zijn van de partij.

Ontspanning

Het evenement gaat over ontspannen in de breedste zin van het woord. Zo is er ook een kindercoach, yogadocent, buurtsportcoach en een kunstenaar. Fanfare de volharding laat van zich horen met de slagwerkgroep. Basisschool op Dreef houdt op dezelfde dag een open dag, die via het festival toegankelijk is.

Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte is de drijvend kracht achter onder anderen koningsdag, dodenherdenking en de sinterklaasintocht in het grensdorp. “Het vrijetijdsfestival is een extra activiteit in het kader van 775 jaar Putte. Als deze editie een succes is, dan gaan we overwegen om het jaarlijks te herhalen”, zegt Van Gaal.

Het vrijetijdsfestival is op zaterdag 10 september van 11 tot 16 uur aan de Schoolstraat 42 in Putte.