Ossendrecht

Vrijwillige brandweer Ossendrecht, Huijbergen en Putte zoekt Parttime Hero’s

Foto: Brandweer Midden- en West-Brabant

Han Verbeem Han Verbeem

De vrijwillige brandweer in de gemeente Woensdrecht is op zoek naar Parttime Hero’s: inwoners die zich als vrijwilliger willen inzetten voor de bandweerposten Ossendrecht, Huijbergen en Putte. Het is uitdagend en afwisselend werk en… de brandweer kan extra vrijwilligers goed gebruiken.

Door: Han Verbeem en Esmée van den Heuvel

Patrick Pijnen, teamleider van brandweerpost Ossendrecht, benadrukt dat er nog geen sprake is van een tekort aan vrijwilligers. “Maar het medewerkersbestand vergrijst en wie willen graan voorkomen dat er straks een tekort ontstaat.” Daarom is de campagne ‘Parttime Hero’ gestart, vanuit de Brandweer Midden- en West-Brabant.

Parttimers

De naam van de campagne maakt al duidelijk dat het werk méér is dan alleen vrijwilligersinzet. Het zijn parttimers, inwoners die zich naast hun baan inzetten als volwaardige brandweerman- of vrouw. Ze volgen ook een tweejarige opleiding Manschap-A met zowel een praktisch als een theoretisch gedeelte, voordat ze aan de slag kunnen gaan; de opleidingskosten komen voor rekening van de brandweer.

Hecht team

Wat de brandweerposten zoeken, zijn vooral “jonge, nuchter en praktisch ingestelde mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team.” Daarnaast vindt Pijnen het belangrijk de kandidaten in de buurt van een brandweerpost wonen of werken. “Werken bij de brandweer is goed te combineren met een reguliere deeltijd- of fulltime baan of met de zorg voor kinderen. “ aldus Pijnen. De Parttime Hero’s ontvangen voor hun werk een marktconforme vergoeding.

  • Interesse om óók als Parttime Hero aan de slag te gaan bij de branweerpost Ossendrecht, Huijbergen of Putte? Meld je dan aan op: brandweer.nl/parttimehero