Bergen op Zoom

Vrouw gewond door explosie met gootsteenontstopper

Iets na één uur 's middags werden brandweer en ambulance opgeroepen voor het incident in een huis aan de Stelleweg in Bergen op Zoom.

Brandweer en ambulance bij een huis aan de Stelleweg in Bergen op Zoom. | Foto: 112 Markiezaten

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Een klein huishoudelijk klusje in huis pakte vrijdagmiddag erg vervelend uit voor een vrouw uit Bergen op Zoom. Bij een poging om de gootsteen te ontstoppen, vond een explosie plaats en raakte de vrouw gewond.

Iets na één uur ‘s middags werden brandweer en ambulance opgeroepen voor het incident in een huis aan de Stelleweg in Bergen op Zoom. Naar verluidt deed de vrouw gootsteenontstopper en kokend water in de wasbak. In plaats van dat het goedje de leiding weer gangbaar maakte, ontstond er een chemische reactie die tot een kleine explosie leidde. Bij de explosie zijn diverse leidingen geklapt en raakte de wasbak en wc-pot beschadigd. Vervolgens kreeg de vrouw het mengsel in haar gezicht waarbij ze gewond raakte.

Ambulancemedewerkers hebben eerste hulp verleend en de vrouw overgebracht naar het Bravis ziekenhuis. De brandweer heeft in de woning enkele metingen verricht om na te gaan of de woning veilig was.