Roosendaal

Vrouwen vieren pinup-stijl in Roosendaal: ‘Je hoeft geen Kardashian te zijn’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Met een milkshake in hun hand, staan dertien vrouwen te trappelen in het fifties interieur van Tom’s Diner in Roosendaal. Nog snel wordt er lippenstift bijgewerkt en felgekleurde jurken rechtgetrokken, voordat ze hun opwachting maken in de eerste voorronde van de Miss Pinup-verkiezing.

“Pinup zit verwikkeld in mijn stijl”, vertelt organisatrice Vivian Kramer. The Dutch pinup nam eerder deel aan een Amerikaanse missverkiezing, waar ze second runner up werd. Ze heeft een liefde voor rockabilly, oldtimers en het interieur uit de jaren ’50. “Ik vind dat charmanter dan IKEA.” Daarom besloot ze om eenzelfde evenement naar Roosendaal te halen, om de pinup-stijl met anderen te vieren.

Humor, zelfspot en zelfvertrouwen

“Het zijn van een pinup is veel meer dan lippenstift en eyeliner”, vertelt Kramer. Volgens haar draait het ook om humor, zelfspot en zelfvertrouwen.

Dat is terug te zien in de acts, die bovenin de diner worden opgevoerd. Een vrouw staat daar vrolijk te dansen op rolschaatsen, terwijl een driekoppige jury haar beoordeelt. Zangeres Emmaly Brown, vormgeefster Mooi Mentha Melman-Hoekstra en The Vintage Vereinarian Natalie Cleton, die de wedstrijd in 2019 won, zijn ondertussen druk aan het noteren.

Lekker jezelf zijn

“Je hoeft niet met de trends mee te lopen. Je kan dingen uitvergroten die kenmerkend zijn voor jouzelf”, vervolgt de organisatrice. In een komische sketch neemt een andere deelneemster zichzelf flink op de hak.

“Je hoeft niet te proberen een Kardashian te zijn als je dat niet bent”, vindt Kramer. “Je mag gewoon lekker jezelf zijn en dat is voor mij het allerbelangrijkste aan deze stijl.”

Miss Moxie May uit Oude-Tonge, Kims Scène Investigation uit Veldhoven en Marie de Gilles de la Tourette uit Breda zijn uiteindelijk uitgeroepen tot finalist. Zij nemen het tegen acht andere vrouwen op in de grande finale. Die wordt op 1 april gehouden in evenementenlocatie De Avenue in Breda.

Lees ook: Femke (19) maakt mentale gezondheid bespreekbaar als finalist van Miss Beauty of Noord-Brabant Lees ook: Slootjespringen en bubbelvoetbal voor Miss-kandidaten: ‘Even geen laag make-up’