Bergen op Zoom

Vuurwapen en verdovende middelen gevonden tijdens controles garageboxen

Foto: gemeente Bergen op Zoom.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er is maandag een grote controleactie uitgevoerd in meerdere garageboxen en bergingen in Bergen op Zoom. De controles zijn uitgevoerd om in aanloop naar de jaarwisseling zoveel mogelijk (illegaal) vuurwerk van de straat te halen. Vuurwerk is tijdens deze controle echter niet gevonden.

Wel zijn er onder andere verdovende middelen, een vuurwapen met patronen en materialen voor een hennepkwekerij gevonden. Alles is in beslag genomen, en er zijn verschillende onderzoeken gestart. De vondst van het vuurwapen leidde tot de aanhouding van een verdachte. Ook is er naar aanleiding van een hennepgeur een woning doorzocht. Daar is niets aangetroffen.

Geslaagde actie

Medewerkers van de afdeling Veiligheid, Handhaving en Toezicht, de politie, douane en een speurhond op onder andere tabak, een drugshond en een explosieven/vuurwerkhond zijn ingezet. Ondanks dat er geen vuurwerk is gevonden, is burgemeester Frank Petter blij met het resultaat. “Er is door alle partijen goed gewerkt en de resultaten zijn mooi. Als veiligheidspartners vinden we het belangrijk dat zulke controles gedaan worden. Zo kunnen we daadkrachtig en zichtbaar optreden tegen criminaliteit.”