Geen regio geselecteerd

Vuurwerkbom vernielt auto aan Plejadenlaan in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Bij de serniorenflat aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom is oudejaarsavond een auto door een vuurwerkbom compleet uitgebrand.

Door druk aan de buitenkant van de vuurwerkbom zijn de ruiten van de auto kapot gesprongen. Brandende restanten van het vuurwerk zijn in de auto terecht gekomen. Toen de sleepwagen de auto wilde weghalen, werd de bestuurder bekogeld met vuurwerk. De auto is vervolgens onder politiebegeleiding afgevoerd.

De seniorenflat is al lange tijd doelwit van treiterijen en pesterijen. Zo vloog bij een van de bewoners pas geleden nog een steen door de ruit.

Fractievoorzitter Evert Weijs van GBWP is ontdaan door de gebeurtenissen aan de Plejadenlaan. “Een bomaanslag met vuurwerk op een auto, bekogeling met vuurwerk van de hulpdiensten en bedreiging van een bewoners om een woning in brand te steken zijn voor GBWP volstrekt onacceptabel. Wij vinden dat inwoners van onze gemeente die met deze mate van geweld en bedreiging te maken krijgen alle steun moeten krijgen van politie, justitie en gemeente om hier een einde aan te maken”, aldus Weijs in een brief aan het college. GBWP wil dat de gemeente direct een einde gaat maken aan de criminaliteit rond de seniorenflat aan de Plejadenlaan.