Bergen op Zoom

VVD: Sla af in de file, waar Brabant Zeeland kust!

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De VVD in Bergen op Zoom roept het college op om de recreatieve mogelijkheden van de gemeente en de regio meer te promoten. Aanleiding was de 40 KM lange file naar de Zeeuwse kust. De verkeersinformatiedienst riep strandbezoekers op niet meer de weg op te gaan richting Zeeland.

Volgens fractievoorzitter Gert-Jan Huijsmans komt het regelmatig voor dat op een zomerse dag het verkeer op de A58 en A4 bij Bergen op Zoom helemaal vast staat. Afgezien van de enorme economische schade voor het bedrijfsleven door stilstaand vrachtverkeer, wordt er ook geen alternatief geboden aan het lokale en regionale recreatieverkeer. “Er bestaat ook nog zo iets als het opgeknapte strand aan de Binnenschelde, de zwembaden de Schelp en de Melanen en binnenkort ook de nieuwe recreatiemogelijkheden aan de Heide. Bovendien zijn er ook prima strandmogelijkheden op het eiland Tholen bij de Oesterdam”, aldus Huijsmans in zijn brief aan het college.

De lokale VVD is van mening dat de gemeente Bergen op Zoom en de omliggende gemeenten het recreatiegebied, met genoeg waterplezier, beter op de kaart moet zetten.  Gert-Jan Huijsmans: “Daag het recreatief verkeer uit om ‘af te slaan in de file’. Dat zou een boost kunnen geven aan het profiel ‘waar Brabant Zeeland kust’. Wij investeren in marketing, snelweg-diensten bij incidenten bij files en politie ondersteuning. Maar we zijn blijkbaar niet in staat om op zomerse dagen de strandzoekers uit te dagen een afslag eerder te nemen”.

De VVD denkt dat de automobilist eenvoudig te informeren is via matrixborden langs de snelweg, alternatieve routes in navigatiesystemen, verkeersinformatie op de radio en Social Media.

 

Foto: Strandje bij de Oesterdam op het eiland Tholen