Bergen op Zoom

VVD wil aanpassing regels na rel over frietkraam in Halsteren

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VVD in Bergen op Zoom wil de regels aanpassen om het voor ondernemers makkelijker te maken op tijdelijke standplaatsen te staan. Aanleiding is de ruzie in Halsteren over de frietkraam op het dorpsplein. Plaatselijke ondernemers zagen de frietkraam niet zitten. Uiteindelijk moest de kraam weg, omdat hij niet op wielen stond.

De VVD in Bergen op Zoom begrijpt dat Frituur ’t Huisje in Halsteren weg moest. De kraam stond er tijdelijk. Maar het was een vast bouwsel, terwijl er alleen een vergunning was voor een mobiele kraam. Maar volgens de VVD is het een slecht signaal aan ondernemers. “Het ondernemerschap wordt hier door een papieren werkelijkheid nodeloos beperkt en dat is natuurlijk zeer ongewenst,” schrijft raadslid Joost Pals aan burgemeester en wethouders.

Regels zijn regels. Dat snapt ook Pals. Maar hij wil andere regels. “Voor de goede orde: regels die je hebt, moet je ook handhaven, dat onderschrijven we. Maar als een regel leidt tot ongewenste situaties, is het zaak om die regel aan te passen.” De VVD vraagt daarom of de gemeente het bestemmingsplan wil aanpassen en meer ondernemers meer ruimte wil geven voor parkeren en standplaatsen.

Lees ook: Omstreden Frituur ’t Huisje is vertrokken uit Halsteren