Roosendaal

Waar moet het geld in Roosendaal naar toe?

Een aantal fractievoorzitters zij aan zij op de Fractiebank tijdens de Politieke Beschouwingen

Kitty Joachems Kitty Joachems

De Roosendaalse gemeenteraad koos woensdagavond voor een andere opzet van de Politieke Beschouwingen. Elke fractievoorzitter liet in een informele setting via een presentatie en/of video namens zijn of haar partij weten op welke onderwerpen de focus moet liggen. Vervolgens werd in talkshowvorm hierover doorgepraat. Als locatie koos de raad voor het HUIS van Roosendaal. Behalve de leden van de gemeenteraad en het college was er ook publiek aanwezig. Via YouTube was alles online te volgen. 

Om tijdens de Politieke Beschouwingen goed beslagen ten ijs te komen haalden de raadsleden informatie op. Daarom organiseerden ze een aantal weken geleden een avond voor inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en verenigingen. Met al die input gaven zij woensdagvond hun visie. Een aantal partijen evalueerden daarbij ook het eerste jaar van het college of deelden de successen die zij met hun partij inmiddels hebben behaald. 

Lees ook: Inwoners denken mee over het beleid en de financiën van de gemeente Roosendaal

Zij aan Zij op de Fractiebank

In een gemoedelijke sfeer zaten de fractievoorzitters Zij aan Zij op de bank. Een loting bepaalde in welke volgorde zij hun presentatie hielden om vervolgens aan te schuiven aan de talkshowtafel. Er werd over heel veel onderwerpen gesproken. Van honderdduizend plus gemeente tot zonnepanelen en van kabelbaan tot fietsvriendelijke gemeente. Wat voor vrijwel elke partij zwaar weegt is dat de komende jaren de focus ligt op woningbouw, armoedebeleid, mentale gezondheid, veiligheid en communicatie. Deze onderwerpen liepen als een rode draad door alle presentaties en gesprekken. 

Nu is het college aan zet

De Politieke Beschouwingen geven een goed beeld van wat de gemeenteraad belangrijk vindt. Nu is het college aan zet om de kadernota op te stellen. Dit is de basis voor de begroting en daarmee de plannen voor 2024. De kadernota verschijnt op 15 juni en wordt door de raad vastgesteld op 13 juli. 

Via het YouTube kanaal van de gemeenteraad van Roosendaal is de hele avond terug te kijken.