West-Brabant

Wateroverlast in West-Brabant: Afgesloten wegen, huizen en land onder water

wateroverlast West-Brabant

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De hevige regenval van afgelopen nacht heeft geleid tot ernstige wateroverlast in verschillende plaatsen in West-Brabant, waaronder Kruisland, Halsteren, Steenbergen en Wouw. Zowel straten als land staan blank en het water is huizen binnengestroomd. De hulpdiensten en gemeenten zijn druk bezig om de situatie onder controle te krijgen.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat bij meerdere mensen het water hun woningen is binnengedrongen. Brandweerlieden en gemeentemedewerkers werken samen om de rioleringspompen op volle capaciteit te laten draaien, zodat het water zo snel mogelijk kan worden afgevoerd. Ook de sloten en watergangen in de omgeving van Kruisland staan tot de rand gevuld met water.

Agrariërs doen hun uiterste best om het overtollige water van hun land af te voeren en schade te voorkomen, meldt 112 Markiezaten.

Adviezen

De Veiligheidsregio heeft een aantal adviezen gepubliceerd op haar website om bewoners te informeren over de juiste maatregelen tijdens deze noodsituatie:

  • Zoek een hogere verdieping op als water uw huis binnenstroomt.
  • Schakel de elektriciteit in huis uit om gevaar te voorkomen.
  • Vermijd ondergelopen straten, tenzij het absoluut noodzakelijk is om iemand te helpen. Ga niet door het water lopen of rijden.