Bergen op Zoom

Waterpark Bergen op Zoom nog voor de zomervakantie klaar

Sita Kengen Sita Kengen

Hoge kranen, graafmachines en trekkers, de boulevard in Bergen op Zoom staat er vol mee. Aan de Binnenschelde zijn ze druk bezig met het bouwen van een waterpark. Deze moet nog voor de zomervakantie open.

Graafmachines zijn momenteel druk bezig met het vergroten van het strand. “Ze leggen nu een dam om de grond af te graven en daar nieuw zand weg te leggen”, vertelt Roel Tieges, eigenaar van windsurfschool Rulez. “Het waterpark moet een mooie hang-out worden voor de hele familie. Iedereen die komt, kan lekker genieten van het water, het strand, de horeca, het waterpark, surflessen, supverhuur en bootjes. We gaan weer leven in de brouwerij brengen.” Tieges wil voor het verrassingseffect nog niet te veel kwijt over hoe het park er precies uit komt te zien.

Eigenlijk wilde ik altijd al iets in de watersport doen

Motivatie

Tieges heeft sinds vier jaar zijn eigen surfschool, dat deed hij altijd vanuit een mobiele trailer. “Eigenlijk wilde ik altijd al iets in de watersport doen. Vanuit mijn eigen surfschool zijn de plannen ontstaan om een vaste locatie weg te zetten. Dat doe ik samen met een aantal andere watersportfanatieken.” Inspiratie voor de watersport had hij altijd al. “Als je ergens gek van bent, ga je kijken hoe je dat vorm kan gaan geven en daar iets moois van kunt maken. Ik vind het water de beste plek waar je kunt zijn.”

Steiger

Tot vorig jaar was er rond de schelp een steiger te vinden. In overleg met de gemeente komt er bij het waterpark een nieuwe steiger. “Zo kan iedereen die hier komt varen ook hier aanleggen. Het liefst bij ons natuurlijk, maar uitwaaien naar het centrum of andere horeca zaken op de boulevard kan ook. Nu is dat niet te doen. Je kan bijna niet aanleggen en nergens is er plek om uit het water te komen als je in een boot zit.”

Dat we nu eindelijk begonnen zijn is echt fantastisch

Planning

Momenteel zijn ze op de boulevard bezig met de grondwerken en achter De Schelp wordt dinsdagochtend een baggerboot in elkaar gezet. Ook ligt er sinds deze week een lange buis in het water. “Deze gaat nog afzinken, zo heeft niemand er last van.” Begin juni moeten er containers komen, die moeten het waterpark vorm gaan geven. Ondertussen wordt ook de steiger opgebouwd. Als het baggeren klaar is komen er betonblokken in het water om het waterpark vast te houden. “Eind juni proberen we het waterpark te plaatsen en voor de zomervakantie moeten we open te gaan”, zegt Tieges.

“Het project is nu vier en een half jaar aan de gang. We hebben er lang op gewacht en het was een lange adem, maar de aanhouder wint. Dat we nu eindelijk begonnen zijn is echt fantastisch!”