Halsteren

Waterschapbestuurder op de fiets in gesprek met medewerkers

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Hoewel veel mensen thuiswerken tijdens de coronacrisis, is dat lang niet voor iedereen een optie. De medewerkers van de rioolwaterzuiveringen van Brabantse Delta zijn bijvoorbeeld onmisbaar op de 17 locaties in de streek. Om deze mensen in het zonnetje te zetten, bracht bestuurder Niels Mureau een bezoekje aan deze mensen. Uit duurzaamheidsoogpunt deed hij dit op de fiets.

Vorige week maandag fietste hij vanuit zijn woonplaats in Wagenberg naar de rioolwaterzuiveringen in Chaam, Baarle-Nassau, Riel, Rijen, Kaatsheuvel, Waalwijk, Waspik, Oosterhout (Dongemond) en weer naar Wagenberg. Een tocht van ongeveer 130 kilometer.

Maandag 17 mei fietste hij vanuit Wagenberg naar de rioolwaterzuiveringen in Lage Zwaluwe, Willemstad, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Halsteren, Bath, Ossendrecht, Putte, Breda (Nieuwveer) en weer naar Wagenberg. Tijdens deze tocht van 175 kilometer spraken wij Mureau in Halsteren.

De tocht was een groot succes volgens de bestuurder. “Je praat over koetjes en kalfjes, maar ook over het werk en het inhoud. Ik merk dat de mensen erg betrokken en gemotiveerd zijn en ze hebben ook veel ideeën over hoe het beter kan. Die ideeën sla ik allemaal op”, zegt Mureau die naar eigen zeggen geïnspireerd is om vaker -al dan niet op de fiets- op locatie te gaan.