Roosendaal

Week van de Veiligheid in Roosendaal: ‘Drop je knife’ en op pad met jeugdboa Jackie

Twee kinderen mogen deze week op pad met jeugdboa Jackie (foto: ZuidWest Update)

Laura Vermunt Laura Vermunt

De landelijke Week van de Veiligheid is van start gegaan. Ook de gemeente Roosendaal staat hierbij stil. Met het thema: ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’, organiseert de gemeente verschillende activiteiten. Het doel van deze week is bewoners te informeren over de signalen van crimineel gedrag en wat zij ertegen kunnen doen.

Eén van die activiteiten is de BuurTent. Hier kunnen bewoners in gesprek gaan over hoe zij de veiligheid in hun buurt ervaren en wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid te vergroten. De komende week zal de tent op verschillende plekken worden opgezet.

Ook wordt er aandacht gevraagd voor criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden. Denk aan WhatsAppfraude, nepmails en oplichting via de telefoon. In etalages in de gemeente en op sociale media wordt deze manier van criminaliteit onder de aandacht gebracht. Daarnaast kunnen buurtpreventieleden een training volgen over hoe zij senioren kunnen voorlichten over cybercrime.

‘Drop je knife’ en op pad met de jeugdboa

Met de campagne ‘Drop je knife en doe wat met je life’ worden jongeren aangemoedigd om steekwapens in te leveren. Roosendaal haakt aan bij de landelijke inzamelactie waarbij inwoners anoniem hun messen in kunnen leveren zonder een straf te riskeren. De speciale inzamelton staat op het politiebureau aan de Bovendonk.

En ook aan de jeugd is gedacht. De afgelopen week konden kinderen tussen acht en twaalf jaar oud zich aanmelden om met jeugdboa Jackie op pad te gaan. Uit alle aanmeldingen zijn twee kinderen gekozen. Zij krijgen woensdagmiddag een echte briefing. Ook mogen ze mee naar het politiebureau en meerijden in een politieauto.