Geen regio geselecteerd

Weer raak op Glymesstraat in Bergen op Zoom: situatie onhoudbaar

© 112 Markiezaten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Maandagavond zijn de hulpdiensten wederom uitgerukt naar de Glymesstraat in Bergen op Zoom voor een aanrijding. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee automobilisten met elkaar in aanraking. Een van de auto’s kwam tot stilstand tegen een parkeerautomaat. Volgens bewoners en politieke partijen is de verkeerssituatie onhoudbaar.

Een van de bestuurders is nagekeken door een medewerker van de ambulance, het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakten door de aanrijding zwaar beschadigd. Ze zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Bewoners aan de Glymesstraat staan niet meer te kijken van een aanrijding. Dagelijks worden er spiegels van auto’s gereden en meerdere keren per week gebeuren er ongelukken, al dan niet met letsel. Bewoners van de Glymesstraat en omgeving hebben al vaak aan de bel getrokken bij de gemeente over de levensgevaarlijke situatie.

De gemeente heeft naar aanleiding van de klachten een onderzoek ingesteld naar de verkeerssituatie op de Glymesstraat. De uitkomst hiervan is dat het inderdaad te druk is op de centrumring van Bergen op Zoom. De bewoners zullen ook deze aanrijding weer melden bij de gemeente. Ze zeggen echter weinig vertrouwen te hebben in een snelle oplossing voor de drukte. “Vorig jaar zijn er meer dan tien aanrijdingen gebeurd waarbij gewonden zijn gevallen”, zo laat een bewoner weten. 

Verschillende politieke partijen reageerden gisteren op het ongeval. Gert-Jan Huijsmans van de VVD: “We zijn van mening dat de situatie onhoudbaar begint te worden. Soms zijn ook vrachtwagens bij ongevallen betrokken.” De fractievoorzitter stelt dat de verlichting matig is en dat de kruispunten onoverzichtelijk zijn. Duidelijke markering op het wegdek en een verbod op vrachtverkeer zijn oplossingen die de partij aandraagt.

Ook Evert Weys van GBWP zegt dat het tijd is voor actie en wil dat het college op basis van uitkomsten van onderzoeken maatregelen gaat nemen om de veiligheid te verbeteren. “Wij denken hierbij onder meer aan een wijziging van de ontsluitingsroute van diverse zijstraten. Daarnaast willen we graag snelheidsbeperkende maatregelen en een vrachtwagenverbod”, aldus Weys.