Ossendrecht

Weer veilig de weg op: grote beurt voor Woensdrechts asfalt na winterperiode

Han Verbeem Han Verbeem

De winter lijkt definitief voorbij nu de lente in volle kracht is doorgebroken. Daarmee maken de gemeentes de schade op van de afgelopen maanden. Veel wegen zijn aan herstel toe van schade door vorst en achterstallig onderhoud. In Ossendrecht zijn de asfalteerders volop aan de slag, onder meer bij de Armendijk.

Door: Han Verbeem

Wethouder Jeffrey van Agtmaal nam woensdagmorgen een kijkje bij de wegwerkzaamheden in Ossendrecht. Het wegdek van de Armendijk heeft veel te lijden van het dagelijkse vrachtverkeer naar de achtergelegen uienfabriek. Maar op meer plaatsen in de gemeente Woensdrecht kan het asfalt een herstelbeurt gebruiken.

Weer veilig de weg op

Het werk is uitbesteed aan een asfalteringsbedrijf en namens de ambtelijke dienst houdt Anthonie Kas toezicht op de uitvoering. “Uit een eerste inventarisering blijkt dat de schade door de vorstperiode relatief meevalt”, zegt Kas. Er zijn wel her en der gaten en zonken in de weg ontstaan. “Die proberen we zo snel als mogelijk te repareren.” Volgende week, als de middelbare scholen weer beginnen, kunnen de jongeren in elk geval veilig de weg op. Dagelijks gaan er honderden fietsers naar de scholen in Bergen op Zoom maar ook naar het ZuidWestHoek College in Ossendrecht.

Verdroging

Slijtage, achterstallig onderhoud, vorstschade… het zorgt allemaal voor schade aan de weg. Maar ook een andere factor speelt een steeds belangrijkere rol: de verdroging. “Door uitdroging van de bodem en daling van het grondwaterpeil klinkt ook de ondergrond in”, verduidelijkt wethouder Van Agtmaal.