Wernhout

Wernhout is twee nieuwe geldmaten rijker

Initiatiefnemers Stien en Marco van de Goorbergh bij de nieuwe Geldmaat (foto: gemeente Zundert)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In de Coop-supermarkt in Wernhout zijn donderdagmiddag twee geldmaten geopend door wethouder Ralph Bogers. De geldmaten zijn in de Coop geplaatst, omdat de vorige geldautomaat niet was opgewassen tegen de grote toeloop. Tegen het einde van dit jaar komt er ook een Geldmaat in Zundert.

De geldmaten zijn geplaatst in de supermarkt dankzij filiaalhouders Marco en Stien van Goorbergh. Sinds de pinautomaat bij de Rabobank verdween, ontstonden er problemen in zowel Zundert als Wernhout. Omdat er bij de Coop ineens veel meer mensen geld kwamen pinnen, werd het bijvullen van de vorige automaat een uitdaging.

Wethouder Bogers is blij met de nieuwe geldmaten. Het is goed dat alle inwoners in hun eigen dorp terecht kunnen en zo min mogelijk de auto hoeven te pakken, vindt hij. Vandaar dat er ook in Zundert een Geldmaat komt. Waar deze precies komt is nog niet bekend, het is in ieder geval al wel zeker dat het in het centrum van Zundert zal zijn. Het gaat om een zogenoemde geldkiosk, waar gepind kan worden en waar mensen geld kunnen storten, ook zakelijk.

Naast de twee geldmaten in Wernhout en de toekomstige kiosk in Zundert, is er ook in Rijsbergen een Geldmaat. Inwoners van Klein-Zundert kunnen straks in Zundert terecht. In Achtmaal kan men biljetten opnemen bij de Coop. “Het is belangrijk dat we als gemeente zorgen voor een goede leefbaarheid, en dan wil je voldoende voorzieningen bieden”, reageert Bogers. “We zijn blij dat we daar samen met Geldmaat iets aan kunnen doen.”