Bergen op Zoom

West-Brabantse kermissen toch weer mogelijk, hoop voor Bergen op Zoom

De kermis in Roosendaal ging dit jaar niet door (archieffoto ZuidWest TV)

Raymon Mens Raymon Mens

Mensen in Midden- en West-Brabant kunnen over een paar weken misschien weer naar de kermis. De regionale autoriteiten hadden in augustus besloten alle kermissen tot 1 november te verbieden, maar daar komen ze nu op terug. Vanaf 1 oktober is het aan gemeenten om te beslissen of ze kermissen weer door willen laten gaan.

Door: Raymon Mens

De kermissen werden verboden omdat het westen van Brabant vorige maand een coronabrandhaard was. Het coronavirus is nog niet weg, zegt de veiligheidsregio, maar het toestaan van kermissen geeft jongeren meer ruimte. “Kermissen vinden plaats in de buitenlucht. Hier is de kans op besmetting kleiner, zolang de maatregelen waaronder 1,5 meter afstand in acht worden genomen.”

Het verbod blijft tot 1 oktober nog van kracht, dus elke kermis die in september in de regio zou worden gehouden, gaat sowieso niet door.

Hoop voor kermis Bergen op Zoom

De kermis in Roosendaal (september) en Wouw (vlak na Roosendaal) ging defintief niet door, maar dit besluit biedt hoop voor de najaarskermis in Bergen op Zoom. Deze zou worden gehouden van 16 tot en met 25 oktober, maar werd eerder door het verbod afgeblazen. Technisch gezien is de Bergse kermis nu weer mogelijk, maar of deze in de praktijk door zal gaan is op moment van schrijven nog onbekend.

Lees ook: Bergse VVD roept college op: Sta kermis toe in de stad