Roosendaal

Wethouder Cees Lok: ‘Succes heb je nooit alleen’

Wethouder Cees Lok

Cees Lok aan tafel bij de talkshow M²

Paul Joachems Paul Joachems

Cees Lok (VVD) keert na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart niet terug als wethouder. Sinds 2014 is hij wethouder in de gemeente Roosendaal. Ook had hij deze functie van 2006 tot 2008. De afgelopen vier jaar had hij onder andere Economie en Mobiliteit in zijn portefeuille.

In de talkshow M² vertelde hij donderdagavond dat hij alles na zijn vertrek wel kan loslaten. “Als je blijft zitten tot alles klaar is dan kun je nooit weg. Iedere twee jaar komen er weer nieuwe ideeën en die duren misschien ook weer vier of vijf jaar. Dan moet je eeuwig blijven. Nou, dat ga ik niet doen.”

Lok blikt terug

Na twaalf jaar Roosendaalse politiek kijkt Lok terug. “Succes heb je nooit alleen. Je kunt een idee hebben en of dat idee waarheid wordt dat moet blijken. Dat betekent in de eerste plaats dat je het in het college voor elkaar moet kunnen krijgen. En uiteindelijk ook nog naar de raad. En soms lukt het. En het lukt ook niet altijd. Je moet het altijd wel gezamenlijk doen. En als het niet lukt dan is het míj niet gelukt.”

Duurzaam gebouw

Lok vertelt ook over het nieuwe HUIS van Roosendaal, het huidige stadskantoor dat volledig wordt gerenoveerd. De afronding van dit project gaat hij nog nét meemaken. “In 2013 had Riek Bakker allerlei ideeën over het stadskantoor. We hebben uiteindelijk besloten om te blijven op de plek waar we nu zitten. Het wordt een buitengewoon duurzaam gebouw. Dan zitten we in een prachtig pand, en dat is mooi.”

Asterix en Obelix

Na de verkiezingen gaat Lok zeker niet alleen maar stilzitten. “Ik ga voorlopig niks doen. Ik heb een camper gekocht dus we kunnen Europa in. Dat ga ik doen samen met mijn wederhelft.” Lok wil vooral andere nieuwe plekken ontdekken. Ook gaat hij stripboeken lezen. “Dat is leuk om te doen”. Lok leest de strips van Suske en Wiske en ook van Asterix en Obelix. “Die stripboeken gaan iedere vakantie in de camper weer mee.”

Niet terug in de raad

De vertrekkend wethouder vertelt dat hij de Roosendaalse politiek in volle vertrouwen achterlaat. “Sanneke Vermeulen is erg ambitieus.” Vermeulen is de nieuwe lijsttrekker voor de VVD in Roosendaal. “Ik bemoei me er echt niet mee. Ze moeten het vooral zelf doen. Ik ga ook niet terug de raad in.” Bij de komende verkiezingen staat hij op een onverkiesbare vijftiende plek op de kandidatenlijst van de VVD. De gemeenteraadsverkiezingen zijn dit jaar op woensdag 16 maart.