Zundert

Wethouder Twan Zopfi stopt als wethouder van de gemeente Zundert

Foto: gemeente Zundert

Foto: gemeente Zundert

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Twan Zopfi heeft bij de gemeenteraad zijn ontslag ingediend als wethouder voor de gemeente Zundert. Twan blijft tot 1 juli aan het werk, en neemt daarna afscheid. Dat meldt de gemeente.

Twan Zopfi is in het voorjaar van 2018 gestart als wethouder voor het CDA. Hij was toen al vier jaar actief als raadslid. Hij heeft zich als wethouder met name ingezet op de portefeuilles in het sociaal domein, zorg, sport en onderwijs. “Samenwerking is voor mij altijd het sleutelwoord en een drijfveer geweest”, schrijft hij in zijn ontslagbrief aan de raad. “De afgelopen maanden is op veel vlakken energie gestoken in de nieuwe samenwerking. Dit heeft echter niet geleid tot een situatie die ik nodig heb om de rol en taak als wethouder met plezier en energie in te vullen.”

Wij wensen hem alle goeds voor de toekomst

De gemeente zegt het te betreuren dat Twan Zopfi de gemeente Zundert gaat verlaten. “We gaan in hem een ervaren en betrokken wethouder missen. Wij wensen hem alle goeds voor de toekomst. Zijn drijfveer om samenwerking centraal te stellen, is een motivatie om hier in te blijven investeren en bovenal om samen mooie resultaten voor onze gemeenschap te boeken!” aldus burgemeester Joyce Vermue.

Zopfi laat weten dat hij de beslissing niet makkelijk vond. Wet- en regelgeving bieden de wethouder de mogelijkheid per direct zijn taken neer te leggen. “Echter wegen continuïteit van bestuur en de prettige relatie met de fractie van CDA, voor mij zwaar. Ik blijf tot 1 juli aanstaande het wethouderschap invullen om een goede afronding te verzorgen en het CDA de gelegenheid te geven om een passende oplossing te vinden.” Het is nu aan het CDA hoe zij vanaf 1 juli het wethouderschap willen gaan invullen.